Gazeteciler Cemiyeti | 20. Arman Talay Ödülleri sahiplerini buldu
21068
single,single-post,postid-21068,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

20. Arman Talay Ödülleri sahiplerini buldu

1

11 May 20. Arman Talay Ödülleri sahiplerini buldu

Bilgin: O bir sevgi öğretmeniydi

Törende konuşma yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, “Ben onun için ‘o bir sevgi öğretmeniydi’ diyorum. Bir Atatürk sevdalısıydı ve oturduğu her yerde arkasında mutlaka küçük de olsa bir Atatürk resmi olurdu. Keşke bu ülke onun gibi insanları çoğaltabilse… Öldükten 20 yıl sonra bile hâlâ onun adıyla bu salon doluyorsa, bıraktığı en büyük miras bu bence…” ifadelerini kullandı.

Türk spor basınının önemli isimlerinden Arman Talay, vefatının 20’nci yılında ödüllerle anıldı.Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nde gerçekleşen ödül törenine spor, siyaset ve medya dünyasından birçok isim katıldı. TSYD Ankara Şubesi lokalinde düzenlenen törene; Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi Güray Soysal, Gazeteciler Cemiyeti Denetim Kurulu Başkanı Doğan Bulgun ve Denetleme Kurulu üyesi Mustafa Salihoğlu’nun yanı sıra; Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, Eski Spor Bakanı Yücel Seçkiner, Dünya, Olmpiyat ve Avrupa Güreş Şampiyonu Ahmet Ayık, TSYD eski başkanlarından Ali Abalı, Öcal Uluç’un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, derneğin eski şube başkanlarından Öcal Uluç’a plaketini takdim ederken, Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da Başkan Bilgin’e ödülünü verdi. Ayrıca Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi Güray Soysal, Gazeteciler Cemiyeti Denetim Kurulu Başkanı Doğan Bulgun ve Denetim Kurulu üyesi Mustafa Salihoğlu da, TSYD Ankara Şubesinde görev yapan başkanlara plaketlerini sundular. Aynı zamanda derneğin eski başkanlarından olan Mustafa Salihoğlu, Ahmet Ayık’tan plaketini aldı.

Başkan Bilgin: “Arman Abi bana küsmemeyi öğretti. Hepsinden önemlisi de hoşgörüyü ve saygıyı…”

Törende konuşma yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, “Arman Talay sevgi öğretmeniydi” dedi. Bilgin, şunları söyledi:

Arman Abi’yi ilk tanıdığımda, Yenişehir Spor Kulübü’nün yıldızlar takımında basketbol oynuyordu. Ulaşılmaz birisiydi ama kader yollarımızı aynı büroda çalışmamıza vesile etti. Ben onun için ‘o bir sevgi öğretmeniydi’ diyorum. Birlikte çalıştığımızda gördüm ki, aynı caddeden hatta aynı sokaktan geçmekten bile imtina eden gazeteci arkadaşlarımı aynı büro içince bir araya getirme hünerini gösterdi. Uzun yıllardır yöneticilik yapıyorsam, benim aldığım en önemli ders budur; sevmek. Ben sevmenin hiç bir insana zarar verdiğini görmedim, dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun, Eskimo da olsun, Arap da olsun, yüreğinde sevgi olan her insanın yaşadığımız dünya için önemli olduğuna inanıyorum. O yüzden küsmemeyi öğrendim, bir yönetici için bu çok önemli bir şey, kırılabilirsiniz, kızabilirsiniz ama küstüğünüz an düşüncelerinize pranga vurursunuz. Ona söylemek istediklerinizi söyleyemezsiniz, onu uyarmak isteseniz uyaramazsınız, Arman Abi bana küsmemeyi öğretti. Hepsinden önemlisi de hoşgörüyü ve saygıyı…

Biz Ramazan’da meslekten dolayı kendimizi seferi hisseder ve oruç tutmazdık, fakat ben onun gazetede bir gün bile iftar açılmadan ağzına bir lokma koyduğunu görmedim. Bir Atatürk sevdalısıydı ve oturduğu her yerde arkasında mutlaka küçük de olsa bir Atatürk resmi olurdu. Keşke bu ülke onun gibi insanları çoğaltabilse… Bugün bu salona baktığımda bir dolu çınarın bir araya geldiğini gördüm. Bizim ülkemizde çok önemli şeyler yapan insanlar var burada ve dahası ben bu salonda bir vefayı görüyorum. Öldükten 20 yıl sonra bile hâlâ onun adıyla bu salon doluyorsa, bıraktığı en büyük miras bu bence… Ben, her zaman hayranlık duyduğum Öcal Uluç Abi’me bu ödülü vermekten onur duyuyorum.”

2 3 56794  0 (5)