Gazeteciler Cemiyeti | Mülteci çocuklar Gazeteciler Cemiyeti’nde
18584
single,single-post,postid-18584,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Mülteci çocuklar Gazeteciler Cemiyeti’nde

  • bilgin1-620x400
  • bilgin1111
  • bilgin222

20 Haz Mülteci çocuklar Gazeteciler Cemiyeti’nde

 

Dünya Mülteciler günü nedeniyle düzenlenen törene katılan Suriyeli ve Afgan çocuklar, Gazeteciler Cemiyeti’nde bir etkinlik düzenledi.

Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde, Uluslararası Mavi Hilal Vakfı önderliğinde, İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi’nin düzenlediği etkinlik Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’in konuşması ile başladı.

Bilgin, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası kuruluşların insani faaliyetlerine her zaman kucak açmaktan ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şöyle konuştu:”Günümüzde, Birleşmiş Milletlere göre 2. Dünya savaşından bu yana en büyük mülteci krizi yaşanıyor. Bu krizin en büyük yükünü de Türkiye, Lübnan ve Ürdün taşıyor. Türkiye’de 2 milyon kadar Suriyeli mülteci yaşıyor. Bu kadar yüksek sayıda mültecinin yarattığı sorunlarla baş edebilmek çok zor bir sorumluluk. Kaçınılmaz olarak Türk toplum ile mülteciler arasında gerginlikler yaşanıyor. Gazeteciler Cemiyeti olarak şuna inanıyoruz ki, bir yandan mültecilerin varlığının ev sahibi topluma zarar vermemesi, diğer yandan da mültecilerin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürebilmeleri için biz gazetecilere çok büyük görevler düşüyor. Ön yargıların, yabancı düşmanlığının ortaya çıkmaması için doğru bilgiye dayalı ve gerektiğinde eleştirel, yol gösterici yayınlar hayati önem taşıyor.

İşte bu anlayışla Gazeteciler Cemiyeti, 2015 Mülteciler Günü Etkinliğine kapılarını açtı. Uyum temalı bu etkinliğin olumlu bir kamuoyu oluşmasında katkıda bulunacağına inanıyorum.”

Daha sonra İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi Başkanı Metin Çorabatır ve Hacettepe Üniversitesi Göç ve Syaset Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Murat Erdoğan birer konuşma yaptı. Kayseri’den gelen Afgan ve İstanbul’dan gelen Suriyeli mülteci çocukların gösterileri ile etkinlik sona erdi.